Ljungskile Dance Crew

IMG_8786.jpg
 
 

We are starting our third year of dance for kids this fall...

Dance for kids and teens! We offer courses in street dance, breakdance and contemporary jazz for the older kids. Dance teachers that have a passion for music and movement with experience from real-life dance competitions and shows. See our team members here!!

The details

You can find all the details here and are able to book directly today!

Dance Style Descriptions

Dance Crews - Vi samlar barnen i grupper med andra barn i liknade ålder och erfarenhet. Dem kommer att följa med samma dance crew genom terminerna med oss. Dem skapar gemenskap, lär sig att jobbar som en team, utvecklas och utmana varandra. Stilen är ”Street”.

Break Dance - Tack vare den musikaliska inriktningen som skett mot så kallade breaks så blev det även allt vanligare att man går ner på golvet och gör akrobatiska steg, dessa steg utvecklas hela tiden. Det finns även olika begrepp inom breakdance och några vanliga är jam, battle och cirkel.  Jam är ett grundläggande för en tillställning, till exempel så kan jazzmusiker jama med jazzmusiken och på samma sätt kan breakare jama med breakance dansen. Man är en grupp som helt enkelt har kul tillsammans. 

Contemporary Jazz/ModernDans - Modern lyrisk dans, även kallad ”Contemporary dans” är en flödande, energisk, uttrycksfull dans med mycket akrobatiska inslag. Det är inte lika strikt som t.ex. Klassisk Balett utan har mycket friare rörelser. På kursen kommer vi att fokusera mycket på känsla, teknik och budskapet i dansen. Vi lyssnar mycket på texten i låtarna och försöker berätta en historia genom vår dans.Under terminens gång kommer vi att träna floorwork, teknik, improvisation, uttryck och försöka att få ett flöde genom dansen. Contemporary dans ser vi mycket på det populära dansprogrammet ”So you think you can dance” från USA.

StreetDance för mindre barn 4-6 år- Lärandet sker via lust och lek, och våra pedagoger lägger stor vikt vid att få barnet att känna sig tryggt. Det är först då de kan uttrycka sig i frihet. Blandningen av lek och dans är helt central.

Hitta rätt klass till ditt barn!

Nu har vi många barn som vill dansa! Och det är sååååå roligt och för att det ska fortsätta vara roligt för ALLA kommer vi att dela upp barnen i grupper. Barn som är ungefär lika gamla och har dansat lika länge kommer att tillhöra samma grupp tills vi ser att dem är redo att fortsätta i en grupp som är lite mera avancerad. Alla ska känna sig duktig och kunglig i gruppen annars blir det kanske mindre kul. Läs noggrant innan du väljer klass, om du är osäker hör av er till oss så hjälper er att hitta rätt!

Break Dance Crew 11-15år —För ungdomer född 2004-2008.

Break Dance Crew 6-10år —För barnen född 2009-2013.

Dance Crew Senior Åk 5-8—Barnen har dansat flera än 2 termin.

Dance Crew Junior Åk 4-6—Barnen har dansat 0-2 termin

Dance Crew Mini Åk 2-3—Barnen har dansat flera än 2 termin.

Dance Crew New Mini's Åk 1-3—Barnen har dansat 0-2 termin.

Street Dance 4-6år med Sandra —Barnen födds 2013-2015.

Contemporary Jazz/Moderndans Åk 5-8—Alla Nivå

Dance with your heart and your feet will follow

Price List:

Anmälnings avgift: 

StreetDans 4-6 års kurs 950kr/per termin (enbart måndagsgrupp) OBS! Lite kortare termin för dem minsta!

Alla andra kurser 1650kr/per termin

-100kr ”boka tidigt” rabatt (inbetald avgift före den 30:e juni 2019)

DANSA MERA!

Betala första kursen ord. pris (1650kr eller 1550kr ”boka tidigt”) sedan lägg till en ytterliga kurs +1000kr =2650kr/per termin (2550kr boka tidigt) eller lägga till två ytterliga kurs för +1550kr =3200kr/per termin (3100kr boka tidigt)

Syskon rabatt:

1350kr per barn i samma familj (ordinarie pris 1650kr)

Mindre syskon i 4-6års kurs få 10% rabatt (=855kr)

Rabatten kan inte kombineras med ”boka tidigt” rabatt eller andra rabatter.

Termin information mm…

Termin: v. 36-50 -2019 & v. 4-19 -2020

(mindre grupp v. 41-50 & 9-19)

Showen kommer att äga rum fredagen v.19 (med reservation för ändring)

Vi utvecklas över skolåret med samma danser och koreografi i samma grupper.

Efter jullovet fortsätter vi i samma grupper! Kursavgift till våren kommer i slutet på januari.

Vill inte erat barn fortsätta behöver ni avboka platsen senast den 19:e december.

Vi tränar inte på höstlov, sportlov eller påsklov. 

Vi tränar inte på röda dagar.